IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips отчете петкратно увеличение на печалбата при 18% ръст на приходите

Въпреки силния отчет на компанията акциите й потъват с над 3 на сто в днешната сесия

11:30 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Philips отчете петкратно увеличение на печалбата при 18% ръст на приходите

Холандската компания за производство на електроника Philips обяви впечатляващ ръст на печалбата си, както и сериознo повишение на приходите за второто тримесечие на годината. С голяма заслуга за това е силното ограничаване на разходите на компанията през последните тримесечия.

Нетната печалба на Philips възлиза на 262 млн. евро, или 0,28 евро на акция. За сравнение, година по-рано печалбата на акция бе едва 0,05 евро на акция. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITA) се увеличава от 118 на 527 млн. евро.

Приходите на компанията нарастват с над 18 на сто и достигат 6,2 млрд. долара. Предварителните очаквания бяха за печалба от 245,9 млн. евро и приходи от 6,145 млрд. евро.

Така Philips публикува шести пореден отчет, който излиза по-силен от прогнозите, предава Ройтерс.

Силните резултати, голяма част от които се дължи на ограничаването на разходите през последните тримесечия, доведоха до ревизия на очакванията на Philips. Новите прогнози са, че през 2010 година компанията ще успее да подобри маржа на печалбата си преди лихви, данъци и амортизация до ниво над 10 на сто.

Въпреки добрите резултати акциите на Philips бяха подложени на натиск и в началото на днешната сесия поевтиняват с 3,35 на сто до 24,08 евро за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още